Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keso à la Malta, 2 portioner

Ingredienser:

250 g keso naturell (ca 4 % fett)
1 dl vispgrädde (ca 40 % fett)
2 clementiner el 1 apelsin
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Tillbehör:
Citronmeliss el mynta
Ev rostade mandelspån

Gör så här:

  1. Vispa 1 dl vispgrädde så att den blir tjock och fast.
  2. Skala 2 clementiner. Dela i klyftor. Klipp klyftorna i små bitar. Spara några klyftor till garnering.
  3. Blanda vispad grädde och clementinbitar med 250 g keso, 1 msk florsocker och 1 tsk vaniljsocker. Smaka av.

Servera:
Garnera med clementinklyftor, ev rostade mandelspån och något grönt blad.

Variera:
Lite kanel eller kardemumma kan pudras över.
Ersätt klyftor av clementin/apelsin eller småcitrus med bär, frukt, sylt eller saftsås.
Vispgrädde kan ersättas med crème fraiche (ca 34 % fett) eller matyoghurt (ca 10 % fett), det ger en syrlig och frisk smak åt Keso à la Maltan.


Tips:
För en matigare och fastare variant blanda ner 2 dl färdig risgrynsgröt (färdigköpt eller hemlagad).