Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Sötpotatisbiffar i tortillabröd

2 port

1½ dl kokta gröna eller röda linser  
½ sötpotatis, 125 g 
1 vitlöksklyfta 
½ röd lök 
1 ägg 
½ dl ströbröd 
2 msk vetemjöl 
½ tsk salt 
½ tsk spiskummin, mald 
1 krm svartpeppar, mald 
1 krm sambal oelek 
1 msk flytande matfett  

Vitlöksdressing
1 dl matyoghurt 
½ tsk oregano 
½ krm salt 
½ krm svartpeppar, mald 
 

Till servering
2 tomater 
½ rödlök 
4 salladsblad 
4 tortillabröd fullkorn 

 

Gör så här

  • Lägg 1½ dl kokta konserverade linser i en sil. Skölj dem och lägg dem i en skål. 
  • Tvätta eller skala ½ sötpotatis. Riv sötpotatisen grovt. Lägg det rivna i skålen. 
  • Skala 1 röd lök. Hacka ½ rödlök fint (andra halvan sparas till salladen). Lägg den hackade löken i skålen.
  • Skala och pressa 1 vitlöksklyfta i skålen.   
  • Knäck i 1 ägg. Lägg i ½ dl ströbröd, 2 msk vetemjöl, ½ tsk salt, ½ tsk spiskummin, 1 krm svartpeppar och 1 krm sambal oelek. Blanda. Låt stå cirka 5 minuter. 
  • Skölj en skärbräda med vatten, torka inte av den. 
  • Spola händerna med kallt vatten, torka inte.  
  • Rulla 4 bollar av smeten. Platta ut bollarna till biffar. Lägg dem på skärbrädan. 
  • Häll 1 msk flytande matfett i en stekpanna. Sätt spisplattan på medelvärme. Låt matfettet bli ljusbrunt.  
  • Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida. 
  • Gör dressingen: Häll 1 dl matyoghurt i en liten skål. Lägg i ½ tsk oregano, ½ krm salt och ½ krm svartpeppar
     
  • Skölj 2 tomater. Skär tomaterna i skivor. Skölj 4 salladsblad. Torka dem torra med hushållspapper. Skär ½ röd lök i skivor.
     
  • Ta fram 4 tortillabröd. 
  • Servera biffarna i tortillabröd med salladsblad, skivade tomater, skivad lök och vitlöksdressing.