Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Gino med rabarber, hallon och jordgubbar

Varma hallon, jordgubbar och rabarber under ett täcke av vit choklad. Det blir en perfekt avslutning på en vår- eller sommarmiddag. Kan förberedas fram till själva gratineringen.

2-3 port

Ingredienser:

50 g vit choklad

2 stjälkar rabarber, helst späd (ca 100g)
½ tsk potatismjöl
1 msk socker
10 färska jordgubbar (ca 125 g)
1 dl färska hallon (ca 65 g)

Till servering: vaniljglass eller grädde

  1. Sätt ugnen på 275°C. Placera ugnsgallret i mitten
  2. Hacka vit choklad i små bitar.
  3. Skala rabarber om de är grova. Skär dem i riktigt tunna skivor. Lägg bitarna i en ugnsform.
  4. Strö över potatismjöl och socker. Blanda runt med en sked.
  5. Ställ in ugnsformen i ugnen ca 4 minuter. Ta ut formen.
  6. Sätt nu över ugnens vred på övervärme eller grill (275°C). Placera ugnsgallret högt upp i ugnen.
  7. Dela jordgubbar i 2–4 bitar och lägg i ugnsformen.
  8. Fördela färska hallon i formen.
  9. Strö den hackade chokladen över frukten.
  10. Ställ ugnsformen i ugnen i 3–5 min. Efterrätten är klar när chokladen har smält och fått en ljusbrun färg. Har den inte fått färg, låt formen stå kvar ytterligare ca 1 minut. Passa noga, stäng av ugnen och ta ut formen.
  11. Servera Gino med t ex vaniljglass eller vispad grädde.

 

Läs mer om rabarber