Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Den rostade spetskålen är krispig på utsidan och mjuk och saftig inuti. En smakrik örtolja och rostade nötter serveras till. Den passar som en förrätt eller som tillbehör till mat. Serveras den som huvudrätt så servera bröd till.
2 port som huvudrätt, 4 port som förrätt
1 medelstor spetskål, röd eller vit
1½ msk kallpressad olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad mejram (eller annan valfri torkad ört)
1 krm salt
½ krm nymalen svartpeppar
Örtolja:
½ dl kallpressad rapsolja
1 dl blandade färska örter (exempelvis mynta, persilja och basilika)
½ vitlöksklyfta
½-1 msk färskpressad lime eller citron
1 krm salt
nymalen svartpeppar
Topping:
½ dl rostade nötter av valfritt slag (20 g)
20 g riven smakrik ost (valfritt)