Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Citrusdoftande päronsallad med grönkål

En fräsch sallad med lätt syra, viss beska och sötma. Den är krispig och god till det mesta. Den stora utmaningen är att lyckas få till päron med den perfekta mognaden. Så de är krispiga men ändå fått en liten sötma.

4 port

3 päron
ca 1 liten rödlök
½ granatäpple, kärnorna
2 dl strimlad grönkål (eller 1 dl persilja)
saften av 1 lime (eller ½ citron)
salt, svartpeppar

1. Ta kärnorna ur granatäpplet och rensa bort hinnorna.
2. Halvera och kärna ur päronen. Skär dem i tärningar.
3. Pressa limesaften och häll hälften över päronen.
4. Skölj och finhacka grönkålen. "Massera" grönkålen med ytterst lite salt och citron så den blir lite mjukare.
5. Finhacka löken.
6. Blanda alla ingredienser och smaka av med lite svartpeppar och ev lite mer slat