Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Det är alltid praktiskt med ”all-i-ett maträtter”. Detta recept är också ett bra exempel på hur överbliven kokt potatis lätt kan användas till en maträtt dagen efter. I puddingen kompletteras potatisen och vitkålen med äpplets syra och sötma. Använd gärna svenska äpplen som just har den fina kombinationen som passar så bra in här.
4 port
250 g kokt kall potatis, skalad (ca 400 g rå potatis med skal)
500 – 750 g vitkål eller kålrabbi
1 gul lök
1 msk matfett
3 äpplen
Äggstanning:
2 ägg
5 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 km vitpeppar, malen
Servera gärna med lingonsylt eller bacon.
Recept- och fotokälla: Svensk potatis /potatis i tiden.
Fotograf: Thomas Carlén
Ursprungsrecept källa: Stora kokbokens kristidsnyckel – år 1942
Fler historiska men moderniserade recept finns på potatisitiden.se