Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Det var något av det godaste jag ätit på länge. En mustig kryddkompositioner som passar väldigt bra till sötman och syrligheten från apelsinerna. Därtill en lätt beska från ruccola och persilja samt lite hetta från chili.
Den bakade auberginen är mjuk och krämig, ärtorna och mandeln är knapriga och salladen är saftig. Smakerna binds sedan samman ytterligare med lite syrad havre fraiche eller matyoghurt! Jag säger bara, mums!
Det är många ingredienser, jag vet. Men det blir jättgott!
4 port
4 auberginer (eller 2 stora)
salt
Kryddblandning till auberginerna:
4 finhackade vitlöksklyftor
4 tsk spiskummin
4 tsk mald koriander
2 tsk paprikapulver
½-1 tsk chiliflakes (eller lite sambal oelek)
½ dl rapsolja
saften av 1 citron (ekologisk)
Kryddiga kikärtor eller sötlupiner
5 dl kokta sötlupiner eller kikärtor (ca 2 tetrapack á 400 g)
3-4 rödlökar
1 tsk mald kanel
½ tsk mald ingefära
½ tsk chiliflakes (eller lite sambal oelek)
2 msk rapsolja
Saften från ½-1 citron (kan uteslutas)
salt, svartpeppar
Apelsinsallad
4 apelsiner
½ dl rostad sötmandel (eller andra nötter eller frön)
½-1 kruka persilja
ca 30 g ruccola (eller andra gröna blad)
ev ½ dl russin (kan uteslutas)
½ msk rapsolja
ev salt
svartpeppar
Till servering: någon form av syrad yoghurtprodukt (mjölk-, havre- eller sojabaserad). Eventuellt bröd