Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Potatissallad á la Idun
Sväng ihop en färgrik potatissallad! Den passar att göra året om för den är baserad på råvaror som i princip finns hela året. Men visst är det extra gott att göra den på färskpotatis, kokta knipprödbetor och nyskördad sallad. Tänk så mycket gott det går att snabbt fixa till med kokt, kall potatis som bas.
4 port
500 g kokt kall potatis, skalad (ca 650 g rå potatis med skal)
2 rödbetor, kokta
½ isbergssalladshuvud
2 msk kapris
Salladsdressing:
1 äggula
2 krm salt
½ tsk senap
½ msk vitvinsvinäger
1 tsk kaprisspad
1½ msk olja
2 msk grädde
Recept- och fotokälla: Svensk potatis /potatis i tiden.
Fotograf: Thomas Carlén
Ursprungsrecept källa:
Fler historiska men moderniserade recept finns på potatisitiden.se
Ursprungsrecept källa: Iduns kokbok, år 1911