Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Detta är en fruktig och luftig dessertomelett som gräddas i ugnen. Eftersom den innehåller potatis är den ändå ganska matig och kan med fördel serveras som mellanmål eller fika. Den är godast att äta varm eller ljummen.
Variera den genom att tillsättas och använda säsongens bär och frukt eller vad som finns i frysen. Ursprungsreceptet har över 100 år på nacken men har moderniserats för att passa dagens måttenheter och köksutrustning.
4 port
160 g kokt kall potatis, skalad (ca ca 300 g rå potatis med skal)
1 ¾ dl mjölk
3½ msk mjöl
15 g matfett
2 äggulor
2 tsk socker
½ krm salt
2 äggvitor
Fyllningen kan varieras utifrån tycke och smak
Exempel på fyllning
1 äpple
1 banan
ca 1½ dl jordgubbar
Recept och fotokälla: Svensk potatis /potatis i tiden.
Fotograf: Thomas Carlén
Källa: 205 - 75 olika sätt att tillaga potatis, år 1917
Fler historiska och moderniserade recept kan du hitta på: potatisitiden.se