Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Sagolikt god tårta med sötsyrligt äpplemos mellan halvsega tårtbottnar. Toppad med söt, krämig grädde blir det en härligt god tårta. Den har befriande få och enkla ingredienser. Tårtbotten innehåller kokt kall potatis. Perfekt när du råkar ha lite potatisrester i kylskåpet.
Detta tårtrecept är ursprungligen hämtat ur ”Kokbok från Göteborgs skolkök” från 1913. Vi har moderniserat receptet något och anpassat det till nutida bakning.
Kakor:
200 g kokt kall potatis, skalad (ca 350 g rå potatis med skal)
4 dl mjöl
2 msk socker
200 g matfett
ca 2 dl äpplemos
1½ dl vispgrädde
Gör såhär:
Fler historiska spännande recept finner du på www.potatisitiden.se
Ursprungsrecept källa: ”Kokbok från Göteborgs skolkök”, 1913
Foto: Svensk Potatis/Thomas Carlén