Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Våfflor är en klassiker i vår svenska matkultur. Att lägga potatis i våfflan gör att den blir lite matigare. Våfflan kan serveras med sylt och grädde men färskt frukt eller bär lyfter våfflan ytterligare en dimension.
Eller prova den lite otraditionellt med syrad grädde, rom eller räkor och hackad rödlök.
300 g kokt kall potatis, skalad (ca 450 g rå potatis med skal)
225 g vetemjöl (3 ¾ dl)
½ l mjölk
1-2 msk matfett, gärna flytande
Ev 1 tsk bakpulver
Ca 1-2 msk matfett till våffeljärnet
Lägg på ¾-1 dl smet. Grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Receptkälla: potatisitiden.se Foto: Thomas Carlén
Våffeldagen . Använd våffeljärnet på olika sätt , Fravåfflor med variation