Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Detta är en kladdkaka med kraftig chokladsmak. Passa tiden noga. Tiden är svår att ange för det beror lite både på ugnen och hur stor form kakan bakas i.
Det går utmärkt att göra kakan vegansk. Den kan också göras glutenfri med glutenfri mix och genom att byta iMat mot matlagningsgrädde. Jag har också testat att göra den med bondbönsmjöl. Då påminde den i konsistens om en kaka som är bakad på mandelmjöl och chokladsmaken blev mycket fyllig med en lätt syra.
3 dl vetemjöl (eller glutenfri mix eller bondbönsmjöl)
2 dl strösocker
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g hackad mörk choklad (mjölkfri)
2 msk ljus sirap
2 dl Oatly iMat grädde (har "låg halt gluten", använd vanlig matlagningsgrädde för glutenfri)
1,25 dl flytande mjölkfritt matfett (eller 125 g fast som smälts)
Kokos eller ströbröd (ev glutenfritt) och mjölkfritt margarin till formen