Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Dessa biffar är lagade av svenska mogna, torkade och skalade bondbönor. Bondbönorna är ganska mjöliga och därför passar de bra att blanda i en biff/bulle med grönsaker som tillför saftighet och tuggmotstånd. Jag valde svenska basgrönsaker, men det går bra att använda andra grönsaker också, men de bör inte vara för vattniga för då blir smeten för lös och det blir svårt att forma till biffar.
Blötlägg bondbönorna, slå av blötläggningsvattnet och koka dem 20-30 minuter eller tills de är mjuka.
250 g kokta, skalade bondbönor, ca 3 dl
1 liten vitlöksklyfta
25 g lök (en liten halv)
50 g gröna ärtor (frusna, tinade)
1 morot (ca 80 g) grovriven
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk potatismjöl
Vill du ha mer tuggmotstånd i biffarna, så panera biffarna med t ex hackade nötter, solrosfrön eller sesamfrön.