Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Matiga varma mackor som steks direkt i stekpannan. Det är bara fantasin som sätter gränser för hur många smakvarianter som finns av dessa läckra små mackor. Passar bra både som tillbehör och huvudrätt med t ex en bönsallad till. Perfekt när det finns lite restpotatis i kylen.
200 g kokt potatis (kall eller varm fungerar, med eller utan skal)
1 ägg
1 dl riven, smakrik ost
½ dl matyoghurt, gräddfil eller likande
½ dl persilja eller dill, finhackad
½ liten röd lök, finhackad
2 krm salt
1 krm sambal oelek
1 liten vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
peppar
ev smaksättning valfritt: soltorkade tomater, oliver, rökt kött, fräst svamp, örtkrydda
4 tortillabröd, gärna fullkorn, ca 20 cm i diameter (ev glutenfria)
Flytande matfett till stekning
Det går att göra dessa veganska. Byt osten och yoghurten mot vegetariska alternativ och uteslut ägget. Tillsätt ½ msk potatismjöl istället. Stek i olja eller mjölkfritt margarin.