Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Färskpotatis på grillen med räkröra

En rätt som kan tillagas av färsk potatis på grillen eller i glöd. Har du rester av färskpotatis så går det att laga rätten av kall, kokt potatis som bara behöver värmas på grillen.

4 port

800 g färskpotatis
1 knippe dill (till foliepaket, garnering och räkfyllning)
1 msk smör och rapsolja eller annat matfett

4 folieark

Räkfyllning:
400 g skalade räkor
2 dl gräddfil, lätt crème fraiche eller liknande produkt
1 liten, finhackad rödlök
4 msk valfri röd rom/kaviar, algkaviar eller löjrom
4 citronklyftor
salt och svartpeppar
 

  1. Skrubba potatisarna och dela dem i mindre bitar. Fördela på fyra folieark tillsammans med matfett och dillkvistar.
  2. Lägg på grillen och grilla ca 20 minuter eller tills potatisen blivit mjuk.
  3. Under tiden: blanda räkorna med gräddfil, 3 msk finhackad dill, salt och svartpeppar. Smaka av.
  4. Öppna foliepaketen och toppa med räkröran, rödlök och valfri rom. Garnera med dill. Servera med en citronklyfta och en härlig god sallad.