Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Rostad, varm potatissallad med paprika, lök och balsamvinäger

Potatisrätter med massor av grönsaker som kan ätas till lite av varje - sådana recept får åtminstone aldrig jag nog av. Timjan och balsamvinäger tillsammans med paprika, potatis och lök. Mums!

4 port

600 g skrubbad potatis, gärna färskpotatis – dela normalstora potatisar i ca 4 bitar
1 msk rapsolja
3 paprikor i olika färger, i bitar
2 röda lökar i klyftor
5 skalade vitlöksklyftor i halvor
1 tsk timjan
2 msk balsamvinäger
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

  1. Ugn 225˚C.
  2. Lägg bakplåtspapper på en långpanna.
  3. Lägg olja och potatisbitar i pannan. Rosta i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Dela paprika, vitlök och lök i bitar.
  5. Lägg in paprika, lök och vitlök i ugnsformen och ställ in i ugnen ytterligare ca 15 minuter. Känn på potatisen så den är klar.
  6. Smaka av med salt, peppar, timjan och balsamvinäger. Krydda ev mer.
  7. Servera med t ex gräddfilssås och något gott till. På bilden är det stekt tempeh men kyckling, fisk eller korv fungerar också bra.