Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
En påskigt gul soppa som kan serveras som huvudrätt, förrätt eller i små glas på buffé. Servera soppa precis som den är eller tillsammans med en stekt pilgrimsmussla eller räkor på grillspett som sätts ner i soppan. Vacker färg och en smak med både lite sötma och liten touch av beska från paprikan. Paprika ger den fina gula färgen och den blir gul även med röda tomater.
Ca 4 port som huvudrätt eller 10 små glas på buffé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 gul paprika
1 orange paprika
1 msk rapsolja eller annat flytande matfett
5-6 dl vatten
1 dl torrt vitt vin (kan ersättas med någon matsked mild vinäger + vatten eller uteslutas)
2 tärningar buljong (grönsak eller kyckling)
4 tomater (gula eller röda)
1 dl mellangrädde eller växtbaserad variant
½ msk socker
ev 2 krm salt
1 krm svartpeppar
Servera med: T ex stekt pilgrimsmussla, räkor, steka bitar av tempeh marinerade i japansk soja, bitar av gröna bönor