Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Dip på rostade morötter och feta

En färg- och smakrik dip med morötter som bas. Passar också bra på salladstallrik, i wrap och som pålägg.

500 g morötter
1 msk rapsolja
3 vitlöksklyftor
1-2 tsk sambal oelek
½ tsk kummin (valfritt)
1 citron, pressad
100 g feta
100 g naturell färskost
salt, peppar

 

  1. Ugn 250ºC.
  2. Tvätta morötterna (skala bara om skalen är mörka/dåliga). Dela dem i bitar och lägg dem på en långpanna med bakplåtspapper tillsammans med rapsolja, skalade vitlöksklyftor, sambal oelek och kummin. Rosta ca 15-20 minuter.
  3. Låt svalna något. Mixa morötter med pressad citron. Mixa sedan ner färskost och feta. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med mer vatten.
  4. Är dippen tillsammans med tunna knäckebröd, bröd, grönsaker eller chips.