Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Irakisk Mahklama med köttfärs och ägg

En irakisk rätt som äts med bröd och extra grönsaker.

4-5 port

500 köttfärs (valfri sort)
1 gul lök
1 liten bunt persilja
Raps- eller olivolja
2 st mogna tomater
5-6 st ägg
1 tsk gul curry
Salt & peppar
Rapsolja till stekning

Bröd och grönsaker till servering

  1. Hacka lök och tomat i tärningar.
  2. Finhacka persiljan.
  3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och börja med att steka löken glansig. Tillsätt köttfärsen och curry, stek tills färsen blir genomstekt. Vänd i tomat och persilja.
  4. Stek under omrörning i 2-3 min, tills tomaterna mjuknar. Krydda med salt och peppar.
  5. Gör små gropar i färsen och knäck försiktigt i äggen. Låt stekas långsamt tills äggen stelnar. (Du kan även röra runt allting så får du äggröra istället). Strö lite salt och peppar på äggen.
  6.  Servera med bröd och grönsaker bredvid.

Recept- och bildkälla: Svenska Ägg