Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Bananplättar eller pannkakor

Matiga bananpannkakor som är perfekta att göra på övermogna bananer. Ät dem med extra bär (färska eller tinade från frysen) eller frukt.
De passar som brunsch eller lätt lunchrätt, i picknickkorgen eller som ett matigt mellanmål. Dessa plättar passar även de som äter glutenfritt.

2-4 port beroende på om de äts som lunchrätt eller mellanmål

2 mogna, mellanstora bananer
4 ägg
2 ½ dl mandelmjöl
½ tsk bakpulver
EV 1 nypa salt
Olja eller flytande matfett till stekning

Servera med extra bär, ev lite yoghurt eller keso och ev lite hackade nötter, kokos eller frön.

1. Mixa bananen och äggen slätt i en mixer eller med stavmixer. Blanda mandelmjöl, bakpulver och salt och mixa till en slät smet. 
2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme med olja eller flytande matfett och stek små pannkakor eller plättar i omgångar.
3. Servera med extra bär, keso eller yoghurt och ev lite hackade nötter, kokos eller frön.