Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Sötpotatiscurry


Detta är en riktigt god grönsakscurry som kan rullas in i pannkakor, kikärtspannkakor eller tortillas och serveras med lite yoghurt eller liknande.

4 port

2 röda lökar (eller gula)
2 vitlöksklyftor
2 morötter (ca 150 g)
1 sötpotatis (ca 200 g)
1 msk curry
1 msk rapsolja
400 g krossade tomater eller färska tomater i bitar
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt

Till servering: Yoghurt (eller växtbaserad produkt) smaksatt med mynta och ev lite salt. Någon typ av pannkaka, tortilla, pitabröd, pasta eller gryn.
För lite matigare curry så tillsätt lite kokta kikärtor alternativt linser eller servera dem till.

Sötpotatiscurryn är både glutenfri och veganska.
Vill du ha en vegansk måltid så välj växtbaserad yoghurtliknqande produkt och veganska tillbehör.
Vill du ha måltiden glutenfri så välj glutenfritt bröd, pannkaka, pasta eller gryn

 

  1. Skala och skiva löken.
  2. Skala vitlöken och hacka den fint.
  3. Tvätta och skär morötter och sötpotatis i kuber.
  4. Fräs lök, vitlök, sötpotatis och morötter i olja ca 5 minuter. Tillsätt curryn mot slutet så den får fräsa med en liten stund.
  5. Häll i tomaterna, sambal oelek och salt. Låt koka under lock tills det är lagom mjukt ca 20 minuter. Späd ev med vatten om curryn blir för torr.
  6. Smaka av och krydda mer om det behövs.