Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Fröknäcke är omtyckt och lättbakat och även glutenfritt. Det kan smaka lite olika beroende på vilken olja som används, olika val av frön eller om du väljer att smaksätta det med kryddor. Degen skall bli ganska lös, men majsmjöl av olika fabrikat kan variera lite, så ta inte riktigt allt vatten med en gång.
Till en plåt ca 30 x 40 cm
2 dl majsmjöl (majsmjöl kan vara lite olika så ev behövs lite mer)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2-2½ dl kokande vatten
Variation:
Smaksätt med ca 1 tsk valfria brödkryddor som t ex anis, fänkål eller timjan eller 1 tsk pepparkakskryddor + 1 msk sirap (OBS, gräddningstiden kan minska något). Det kan också vara gott att smaksätt med någon örtkrydda, dill eller lite vitlök.
Fröna i receptet kan varieras med t ex pumpakärnor, melonkärnor, kokos eller hackade nötter.