Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Foto: Kent Jardhammar

Strimlad högrevsgryta med syltlök

Högrev en är en härligt smakrik styckningsdel. Om den strimlas tunt går det att få köttet mört med en koktid kring 1 timme. En jättegod vardagsgryta! Gör gärna dubbel sats och frys in.

Ingredienser till 4 portioner

500 g högrev, strimlad 
5 dl köttbuljong 
3 msk tomatpuré
2 msk soja
2 morötter, slantade
1 gul lök, hackad
200 g färska champinjoner, i bitar, stekta
1 röd paprika, strimlad
1 msk majsstärkelse + vatten
20 syltlökar
salt och malen vitpeppar
1 msk hackad persilja

Till servering:
potatis, gryn eller ris och extra grönsaker som t ex broccoli eller blomkål

  1. Koka upp buljong, tomatpuré och soja. Tillsätt köttet, lite i taget så det kokar hela tiden. Sjud under lock ca 50 min.
  2. Tillsätt morot och lök och sjud ytterligare ca 10 min. Lägg i champinjoner och paprika och sjud ytterligare ca 5 min. Red av grytan med majsstärkelse utrört i lita vatten. Lägg i syltlöken och låt allt bli varmt. Krydda med salt och peppar, och strö över persilja.
  3. Servera grytan rykande het med potatis , gryn eller ris och valfria grönsaker.

Receptkälla: Svensktkott.se