Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Fotokälla:Svensk Potatis
Potatis går att variera i det oändliga…….kaviar, dill och potatis är en klassisk smakkombination. Detta är en underbart god potatislåda med härlig sälta som man längtar efter ibland. Passar utmärkt att bjuda på som lunch- eller middagsrätt tillsammans med knäckebröd och grönsaker. Ärtor eller spenatsallad är snyggt och gott till.
4 portioner
500 g potatis, favoritsort
1 gul lök
1 dl dill
3 ägg
1-1,5 dl kaviar, mildrökt (typ Kalles)
3 dl mjölk
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och skiva potatisen och tunnskivad lök .
Varva potatis, lök och dill i en medelstor väl smord form.
Vispa ihop ägg, mjölk, kaviar och peppar i en bunke.
Häll äggstanningen i formen.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 - 45 minuter tills potatisen är mjuk och lådan har fått en fin färg.
Serveras varm tillsammans med t ex knäckebröd, ärtor eller spenatsallad.