Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Linssallad med dill och squash

En enkel linssallad med smak av dill och en god dressing. Tillsammans med bröd kan det bli en hel måltid. Bra att ta med sig i matlåda eller som mellanmål.

4 port

5-6 dl kokta gröna linser (2 förp á ca 400g)
1 normalstor squash
1 dl finhackad dill, ev mer (frusen kan duga)
2 msk rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
½-1 pressad vitlöksklyfta
1-2 tsk ljus vinäger
1 tsk sirap, honung eller annan sötma
 

Till garnering:
dillkvistar

  1. Häll av spadet från linserna och skölj dem i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Riv squashen grovt på rivjärn.
  3. Hacka dillen fint. Spara gärna några dillvippor till garnering.
  4. Blanda linser, riven squash, dill, rapsolja, salt, peppar, pressad vitlök, vinäger och lite sötma. Smaka av.
  5. Lägg salladen på ett fat. Garnera ev med några dillvippor.