Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
En matig sallad som passar på sommaren och tidig höst när nektarinerna är som bäst. Bra att göra om du har rester av grillad eller stekt kyckling. Varma vackra färger och en god blandning av syra, sötma, curry och rostade frön.
4 port
2 dl risoni (eller pärlcouscous) eller annan pasta
gurkmeja
lättsaltat vatten
Dressing:
2 msk rapsolja
1 msk curry (smaka dig fram till rätt styrka)
1 msk honung
1 msk vinäger
½ krm salt
400 stekt eller grillad kyckling (eller salladskyckling)
½-1 huvud romansallad (eller annan sallad)
2 nektariner
½ gurka
Strössel:
½ dl rostade sesamfrön eller pumpakärnor (eller en blandning)
ca 1 krm flingsalt
Pastan kan bytas mot matvete eller andra gryn.
Har du rester av kyckling som känns lite smaklös eller torr så blanda köttet med hälften av dressingen och låt den dra en stund innan den läggs på salladen.