Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Grillad kyckling i surdegsbaguette

En matig och god macka att äta på någon av sensommarens utflykter, i trädgården eller till lunch. Ät gärna med t ex morotsstavar och en frukt efter.

4 port

1 grillad kyckling
200 g blomkål i små buketter
1 gul lök, finhackad
2 äpplen, skalade och tärnade
ca 1 msk curry
4 dl färskost eller kvarg
1 pkt kycklingbacon
Salt och peppar
2 st surdegsbaguetter, gärna med fullkorn i
1 huvud romansallad
 

Plocka kycklingköttet från benen och riv ner i mindre bitar. Skär eventuellt i små tärningar. Fräs blomkål, lök och äpple i olja i en kastrull utan att det tar färg i ca 5 min. Tillsätt curry och fräs ytterligare några sekunder.

Låt svalna och blanda med färskosten. Strimla och stek kycklingbacon. Blanda ner kycklingköttet i curryfärskosten, smaka av med salt och peppar. Dela brödet på längden och lägg i salladsblad, kycklingfyllning och toppa med kycklingbacon.

 

Receptkälla:kronfagel.se