Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Pysslig mat där var och en kan göra sin egen vårrulle med önskat innehåll vid bordet. Lite som att äta tacos där var och en kan komponera sin egen favorit. Rispapper kan fyllas med i princip vad som helst – ett utmärkt sätt att ta vara på rester av grönsaker, kött, fågel, skaldjur, kokta ägg eller vad du känner för. Tillsammans med dressingen och att sedan doppa i dippen blir det bara sååå gott.
Rispapper hittar du i välsorterade butikers hyllor med asiatiska varor eller i asiatiska butiker. De blöts snabbt upp i varmt vatten och kan sedan fyllas och rullas ihop.
4 port
2 morötter
1 gurka
1 röd paprika
ca 250 g tofu, helst marinerad
2 avokado
2-4 salladslökar eller 1½ dl hackad purjolök
1 förpackning färska alfalfagroddar eller böngroddar
1 kruka färsk koriander
Ca 12 ark rispapper
Sojamajonnäs
½ dl majonnäs
½ dl kvarg
½ msk japansk soja
Dip
ca 1 tsk sambal oelek (eller ca 1 färsk, hackad chili)
1 msk pressad lime
1 msk rapsolja
2 msk Japansk soja
1 msk finriven ingefära