Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
En matig sallad som mättar bra. Rik på både protein och fiber. Snygg att titta på och många härliga smaker. Använd färdigkokta rödbetor och linser om det är bråttom eller koka själv om du har tid. Speciellt gott är det med svarta linser som t ex belugalinser som håller sin konsistens bra och inte kokar sönder så lätt.
4 port
4 normalstora rödbetor (kan också köpas färdigkokta)
Ca 350 g kokta gröna eller svarta linser (1 förp)
250 g gröna sojabönor (frusna) eller gröna bönor av valfritt slag
4 tomater
1 lite rödlök
1 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Lite ruccola
200 g haloumi
Kesoröra:
70 g ruccola
1 tsk honung
1 liten vitlöksklyfta
1-2 msk vatten
250 g keso
1 krm salt
½ krm peppar
1. Borsta rödbetorna rena och koka dem mjuka i saltat vatten ca 25 min.
2. Spola linserna i kallt vatten och låt den rinna av. Tina sojabönorna.
3. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
4. Blanda linser och bönor med olja, vinäger, salt och peppar. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.
5. Kesoröra: Mixa 1 näve rucola (spara resten till servering), honung, vitlök,
vatten. Tillsätt keson. Krydda med salt och peppar. Smaka av
6. Tärna eller skiva haloumin. Stek den frasig på hög värme i lite olja.
7. Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, haloumi och den sparade rucolan. Servera med kesoröran