Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Baguette med tonfisksallad

Matiga smörgåsar på grovt bröd tillsammans med grönsaker och frukt kan bli en hel måltid. Bra att äta ute, på picknick eller som matsäck.

Tonfisksalladen passar också i dubbelmackor, tortilla, tunnbröd eller pannkakor. Med kokta äggklyftor till blir det extra matigt.

2 portioner

Tonfisksalladen:

1 burk tonfisk, ca 185 g
½ röd lök
1 dl gröna ärter
1 dl kvarg med 10 % fett (eller matyoghurt)
1 msk majonnäs
2 krm curry
1 msk kapris (eller hackade oliver eller saltgurka)
1½ msk frusen, hackad dill
½ krm salt
½ krm svartpappar

Till servering:

2 baguetter ca 15 cm styck, gärna fullkorn

2-4 salladsblad
4 paprikaringar

Morötter, blomkål, kålrabbi eller någon annan grönsak i stavar.

  1. Låt spadet från tonfisken rinna av i en sil.
  2. Tvätta salladsbladen och låt dem torka på hushållspapper.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Blanda i en skål: Tonfisk, ärter, kvarg eller matyoghurt, majonnäs, curry, kapris, dill, salt, svartpeppar och löken. Blanda och smaka av.
  5. Skär bagetten, men inte helt igenom, så den sitter ihop ”i ryggen”.
  6. Skär paprika i ringar.
  7. Lägg 1-2 salladsblad mellan varje bröd.
  8. Fyll bagetterna med tonfisksalladen och paprikaringar.