Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Spenatvåfflor med rökt lax, ca 8 laggar

Passar som lunch- eller kvällsrätt eller i mindre mängd som förrätt. Delas våfflorna i små hjärtan kan det fungera bra som ett drinktilltugg.

200 g hackad frusen spenat
1 dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
3 dl mjölk eller vatten
1 dl smör- och rapsolja
2 ägg
 

Till servering:

8 skivor rökt lax i tunna skivor
2 dl gräddfil
½-1 finhackad röd lök
dillkvistar

Tina spenaten och pressa ur det mesta av vätskan. Blanda i en bunke grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och salt. Häll i ca hälften av vätskan och rör till en klimpfri smet. Späd med resten av vätskan, smör- och rapsolja och ägg. Vispa slätt. Tillsätt spenaten.

Grädda i våffeljärn. Det blir ca 8 laggar.

Servera med tillbehören. Garnera med dillkvistar.

Variation: Alternativa tillbehör: Räkor med avokado, rom/algcaviar med crème fraiche, rökt lamm eller fågel med pepparrotskräm, guacamole.