Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Naturligt sött till påsk

 
Till påsk äter vi i Sverige mängder av godis. Pappäggen som är fyllda med godis är troligen en förlängning av seden att ge bort hönsägg vid påsk. Med inspiration från tyska sockerbagare har detta sedan utvecklats till vackert dekorerat godis. I tidens anda känns det vettigt att göra mer hälsosamt godis än sockerstinna påskägg. Här får du förslag på smaskigt godis som får sin naturliga sötma av torkade frukter eller innehåller mindre mängder socker från mörk choklad.
 

  • Ersätt kärnan i dadlar med en mandel, annan valfri nöt eller någon form av nötsmör. Gott precis som det är eller lägg det på ett fat och ringla över tahini och riv över lite citronskal. Eller ringla över lite smält choklad istället för tahini.
  • Skiva banan, lägg jordnötssmör eller mandelsmör emellan. Frys in. Smält mörk choklad försiktigt. Dopp de frusna bitarna i smält mörk choklad eller enklare och smidigare, ringla den smälta chokladen över bananbitarna. Strö ev över lite apelsinskal eller hackade nötter.
  • Skiva äpplen eller kiwi och frys in. Doppa dem i smält mörk choklad. Garnera med riven kokos.
  • Snabba kokostoppar - Blanda 3 mogna bananer med 3 dl kokos, 1 dl rostade solroskärnor och 2 tsk vaniljpulver. Klicka ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i 175 grader ca 20 minuter. Ringla över lite smält choklad och strö över lite kokos.

    Chokladbollar raw 

    Ingefärsbollar raw