Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »
Den som vill äta sin gröt till lunch eller ta med gröt på utflykt kan tillaga gröten direkt i en mattermos. Grötens arom hinner utvecklas till fullo vid den långsamma tillagningen i termos. Med plommon, fikon eller annan torkad frukt eller bär behövs ingen extra sylt även om det smakar gott färsk frukt eller bär till.
1-2 port
Det här behöver du:
1/2 dl havrekross
1/2 dl rågkross
1/2 dl hel eller krossad dinkel eller vete
4 torkade katrinplommon, halverade
3 torkade fikon, halverade
(1 krm salt)
4 dl vatten
Så här gör du på morgonen:
Mät upp havrekross, rågkross och vete/dinkel direkt i en mattermos. Tillsätt halverade katrinplommon, halverade fikon och eventuellt salt.
Häll kokande vatten över blandningen och tillslut med locket.
Vid lunch har du en perfekt kokt lunchgröt.
Servera med mjölk, växtbaserad dryck och ev extra frukt eller bär. Vill du ha det extra mättande så strö ev över lite extra nötter eller frön.