Ingefärskyckling med wokade grönsaker
Krispiga grönsaker med kryddig ugnsbakad kycklingfilé. Kan det bli godare?
4 port
Du behöver
300 g fullkornsris (okokt vikt)
Ingefärskyckling
500 g kycklingfilé
1½ msk rapsolja
2,5 msk japansk sojasås
2 msk sweet-chilisås
1 msk tomatpuré
3 msk riven ingefära
Grönsakswok
½ rotselleri eller 2-3 persiljerötter (ca 350 g rensad vikt)
5 morötter
1 purjolök
1 msk rapsolja
1-2 msk sojasås
1 dl kokosmjölk
Pynt
1 msk sesamfrö
1 limefrukt
färsk koriander efter smak.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen, men utan salt eftersom rätten som helhet ger så mycket smak.
Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form, smord med olja. Blanda sojasås, olja, sweet-chilisås och ingefära och häll över. Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller till dess köttet är genomstekt. Vänd gärna på filéerna en gång under stekningen.
Skär selleri och morötter i tunna stavar. Skölj och ansa purjolöken och skär i tunna strimlor.
Värm 1 msk olja i en wokpanna eller en djup stekpanna. När pannan är het, tillsätt grönsakerna. Det är viktigt att pannan är tillräckligt het, annars kommer grönsakerna mest kokas, inte wokas. Woka under ständig omrörning 3-4 minuter. Tillsätt sojasås och kokosmjölk och stek ytterligare 1-2 minuter.
Pynta med sesamfrön, lime och färsk koriander och servera till kycklingen.
Källa: Livsmedelsverket