
Fisksoppa helt enkelt
4-5 port
400 g färsk el fryst fiskfilé tex lax, sej, hoki
2 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
Matfett
1 tsk curry
1 l vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vatten + 2 msk majsstärkelse (maizena)
Hackad dill och persilja
Gör så här:
- Skölj de färska fileérna, skär dem i mindre bitar. Tina den frysta fisken något, skär den sedan i stora tärningar.
- Skala morötter och palsternacka. Riv dem grovt. Snitta, skölj och skiva purjolöken.
- Fräs grönsakerna tillsammans med fett och curry i en gryta under omrörning. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar.
- Blanda vatten och majsstärkelse och häll i en fin stråle i grytan under omrörning, låt koka upp och sjud sedan soppan ca 5 minuter.
- Tillsätt fisken och sjud soppan bara några minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av med alt och peppar.
- Klipp dill och persilja och tillsätt före servering.