Pannkaka med kantareller, dill och räkor
Pannkakssmet:
2 svenska ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
smör att steka i
Fyllning:
2 msk smör
1 msk mjöl
2 dl mjölk
2 msk crème fraiche
1/2 tsk stött dillfrö
1 dl riven västerbottenost
6 dl kantareller
1 charlottenlök
3 dl skalade räkor
2 msk dill, skuren
2 dl riven västerbottenost till gratinering
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till pannkakssmeten i en bunke och mixa slät med en stavmixer. Låt smeten svälla 20 minuter innan stekning. Stek sedan tunna pannkakor i smör. Värm ugnen till 200°. Smält smöret till stuvningen i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa ner mjölken och låt såsen koka ett par minuter. Tillsätt crème fraiche, dillfrö och ost. Stek kantareller och lök i lite smör och vänd ner i ostsåsen tillsammans med räkor och färsk dill. Fördela fyllningen i pannkakorna och vik ihop. Lägg dem på ett ugnsfast fat och toppa med lite extra riven ost och gratinera i ca 5 minuter. Garnera gärna med extra räkor och dill.