Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Pasta med pesto och stekt halloumi

4 portioner

En färgrik och vacker sallad med många goda smaker. Halloumi är en salt, lätt syrlig ost som är god att steka. Halloumi kan bytas ut mot feta, men den skall inte stekas.

Ingredienser
4 port pasta (ca 300 g torr vikt)
400 g frusen sparris i bitar (eller gröna bönor)
4 msk pesto, färdig från burk
20 oliver
2 krm svartpeppar
20 körsbärstomater
200 g halloumi (eller feta som inte steks)
1 msk flytande margarin

Gör så här
1. Koka upp vatten till pastan i en gryta.
2. Mät upp 4 port pasta enligt förpackningen och häll pastan i det kokande vattnet.
3. Koka pastan så länge som det står på förpackningen.
4. När pastan är klar häll den frusna sparrisen (bönorna) i pastavattnet.
5. Häll pastan och grönsakerna i durkslaget.
6. Häll tillbaka pastan och grönsakerna i grytan och blanda med pesto.
7. Blanda ner oliver och svartpeppar.
8. Häll pastasalladen på ett fat.
9. Tvätta körsbärstomaterna och skär dem i halvor.
10. Lägg tomaterna på pastasalladen.
11. Skär halloumin i skivor.
12. Sätt stekpannan på hög värme och häll i lite flytande margarin.
13. När margarinet är ljusbunt; stek halloumin snabbt i stekpannan så den får fin färg, cirka 1 minut på varje sida.
14. Lägg halloumin på salladsfatet.
15. Duka bordet.