Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 

Foto: Thomas Carlén

Pannkakor med rökt lax och smakrik kesoröra

4 portioner

Det är gott att äta rökt lax, keso och grönsaker till pannkakor! Det blir matigt och en helt måltid. Dessutom jätteenkelt. I detta receptet använder vi kalla pannkakor, men för den som vill kan pannkakorna värmas i mikrovågsugn. Bra att göra om man har pannkakor över. Färdigstekta pannkakor finns både i kyldisken och frusna. 

Den som vill gör naturligtvis egna pannkakor. Testa t ex spenatpannkakorna som finns nedan. Trevlig färg, extra näring men smaken och spenat framträder inte nämvärt.



Ingredienser
8 färdigstekta pannkakor
200 g rökt lax i skivor
4 dl ärtor
2 tomat
6 dl blandsallad

Smakrik kesoröra
250 g keso naturell (en liten burk)
1 dl färskost, t ex Creme Bonjour med vitlökssmak
1 dl finhackad gräslök, frusen går bra
2 msk pressad citronsaft
1 krm svartpeppar

Gör så här
1. Lägg 2 dl frusna ärtor direkt på varje tallrik. De tinar på kort tid.
2. Lägg två pannkakor på varje tallrik.
3. Lägg lika mycket lax på varje pannkaka, ca 2 skivor var.
4. Gör nu kesoröran.
5. Pressa först saften ur en halv citron
6. Blanda ihop Keso med vitlöksost, finhackad gräslök, 1 msk pressad citron och svartpeppar i en skål.
7. Lägg en klick kesoröra på varje pannkaka och vik ihop.
8. Tvätta tomaten och skär den i klyftor.
9. Skölj sallad.
10. Fördela tomatklyftor och sallad på tallrikarna.

 

Spenatpannkakor:

1½ dl vetemjöl

4 dl mjölk

1 dl tinad, hackad sepnat

2 ägg

matfett till stekning