Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Blomkålssoppa med mild currysmak

4 portioner

Soppan har mild currysmak och är väldigt enkel att göra. Den ser fin ut på tallriken när man strör över skinka och gräslök. Vill du göra soppan vegetarisk väljer du grönsaksbuljong och byter ut skinkan mot t ex kokt ägg eller strimlad röd paprika.

Ingredienser

1 l vatten
2 buljongtärning (alt 1 msk grönsaksfond)
1 kg blomkål utan blast
2 dl matlagningsgrädde
1 krm svartpeppar
½ tsk curry

Till servering
100 g rökt eller kokt skinka eller kalkon (4 skivor)
½ dl klippt gräslök
Knäckebröd med ost

Gör så här
1. Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta.
2. Skölj blomkålen och skär den i bitar.
3. Lägg blomkålen i grytan och koka den i ca 10 minuter.
4. När soppan kokar, klipp skinkan i strimlor på en assiett.
5. Skölj och klipp gräslöken i små bitar.
6. När blomkålen är klar tag grytan från plattan.
7. Häll grädde, peppar och curry i grytan.
8. Mixa grovt med en handmixer eller vispa soppan grovt med en visp.
9. Smaka av.
10. Servera soppan med skinka och gräslök ovanpå.
11. Ät soppan med knäckebröd och t ex ost som pålägg.