Kalops
4 portioner
Ingredienser
800 g nötkött, högrev (el grytbitar av nötkött)
6 dl vatten
1½ msk soja
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 morötter
2 gula lökar
2 msk Maizena - majsstärkelse
½ dl vatten
Tillbehör
Kokt potatis
Sjudna gröna bönor = Haricots Verts
inlagda rödbetsskivor
Gör så här
1) Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm.
2) Häll vatten och soja i en kastrull.
3) Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad.
4) Lägg i köttbuljongtärning.
5) Sätt på plattan och koka upp buljongen/vätskan.
6) Lägg köttbitarna några i taget i den kokande vätskan.
7) Koka upp köttgrytan och sänk till medelvärme.
8) Sjud köttgrytan 1 timme.
9) Skala under tiden lök och morötter.
10) Skär löken i tunna klyftor.
11) Skär morötterna i slantar
12) Låt grytan koka 20 minuter eller tills köttet är mört.
13) Skaka ihop majsstärkelse och vatten i en redningsbägare eller vispa till en
klimpfri smet i en liten skål.
14) Rör ner blandningen i grytan och låt koka 5 minuter.
15) Smaka! Krydda med salt och malen svartpeppar om det behövs.
16) Servera kalops med kokt potatis, Haricots Verts och inlagda rödbetor.