Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Kryddig kål, morötter och köttfärs (eller en vegovariant) tillagat till en omtyckt och god vardagsgryta. Den serveras gärna med t ex havreris, andra gryn, pasta eller potatismos. Röran passar även i ett pajskal eller som fyllning i nachos eller piroger. Går bra att frysa ner och är en bra rätt i matlåda, gör gärna en stor sats när du ändå håller på.
4 portioner
Köttfärsröra
300 gram köttfärs eller vegofärs
2 morötter
6 dl strimlad vitkål
10 cm purjolök
2 msk flytande margarin eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 krm svartpeppar
2 krm kardemumma
1 krm kinesisk soja
1 msk senap
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
Salt, peppar
Grönsak till
t ex broccoli eller haricots verts
Gör så här
1) Skala moroten.
2) Riv den grovt med rivjärnet.
3) Skär vitkålen i strimlor.
4) Dela och skölj purjolöken och skär den i strimlor.
5) Skala vitlöksklyftan.
6) Smält margarinet i en gryta tills det fått färg. Sätt en gryta på spisplattan och häll i flytande margarin. Sätt på högsta värmen och låt margarinet bli ljusbrunt. Sänk till medelvärme.
7) Stek färsen.
8) Lägg i morötterna och stek dem tillsammans med köttfärsen.
9) Lägg i vitkålen och purjolöken.
10) Pressa i vitlök och lägg i svartpeppar, kardemumma, soja och senap.
11) Lägg i grönsaksbuljongtärningen och rör om.
12) Tillsätt vatten.
13) Sänk värmen och lägg på ett lock.
14) Låt köttfärsröran koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Servera med t ex havreris och grönsaker. En klick matyoghurt eller lite chutney kan också vara gott till.