Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Chili är omtyckt av de flesta. Perfekt mat att förbereda och ha med i matlåda eller matsäck eller tat frysa ner och ha mat på lut i frysen. Också väldigt bra för enklare fester med många gäster. Det är smart klimatval att välja färs från fågel och att dryga ut färsen med bönor.
ca 4 port
400 g kycklingfärs
flytande matfett till stekning
1 hackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tärning buljong
1 krm svartpeppar
½ msk oregano
½ msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
½-1 tsk sambal oelek
500 g krossade tomater
1 röd paprika
1 burk/frp valfria, kokta bönor (t ex vita eller kidney), ca 400 g
ev salt eller kinesiskt soja
Bryn färsen i en stekgryta med lite matfett. Tillsätt lök och vitlök och låt det steka försiktigt tills löken mjuknat. Låt kryddorna fräsa med en stund. Späd med tomater och låt koka tills en mustig röra, 10 minuter men gärna längre. Häll spadet av de konserverade bönorna. Tillsätt paprika och bönor till grytan. Hetta upp, späd ev med vatten till lagom konsistens och smaka av. För mer tomatsmak tillsätt lite tomatpuré.
Servera med bröd och majs eller en sallad. En klick gräddfil eller yoghurt kan vara gott till. Istället för bröd så kan chilin serveras med pasta, gryn, potatis eller ris.
Ursprungsrecept och bild: kronfågel.se