Falukorvswok
6 port
Ingredienser:
600 g falukorv
2 msk kinesisk soja
1/2 msk ingefära
1 (125 g) purjolök
1 (125 g ) röd paprika
100 g minimajs
1 msk matfett
2 1/2 dl köttbuljong
2 msk tomatpuré
2 tsk potatismjöl
Gör så här:
1. Skär korven i tunna strimlor. Blanda en marinad av kinesisk soja och ingefära i en plastpåse. Lägg i korven och rör om.
2. Skär purjolöken mitt itu på längden. Skölj den ordentligt och skär den sedan lite på snedden i cm-tjocka skivor.
3. Dela, kärna ur och strimla paprikan fint.
4. Fräs korven i en wokpanna eller stekpanna med marinad och matfett.
5. Tillsätt grönsaker och låt dem fräsa med i ett par minuter. Blanda köttbuljong, tomatpuré och potatismjöl. Häll alltsammans i en gryta och låt det koka upp.
6. Smaka av och servera.