Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »4 portioner
Ingredienser
3-4 kycklingfiléer, ca 400 g
2 msk matfett, till långpanna och purjolöken
soja till pensling
1 purjolökar, ( 200 g)
2 dl lätt crème fraiche
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärningar
1 msk kinesisk soja
ca ½ tsk sambal oelek
2 msk mango chutney
Ca ½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
10 torkade aprikoser, tärnade
Gör så här
1) Sätt ugnen på 200°C. Smörj en långpanna och lägg kycklingfiléerna i formen. Pensla filéerna med soja. Tillaga dem tills centrumtemperaturen är 74°C, ca 20 minuter
2) Strimla purjolöken och fräs den någon minut i en kastrull med lite matfett.
3) Tillsätt lätt crème fraiche, vatten, smulade buljongtärningar, soja, sambal oelek, mango chutney, salt och peppar. Låt allt koka upp.
4) Tillsätt de tärnade aprikoserna.
5) Dela kycklingfiléerna i bitar, eller låt de vara hela. Lägg filéerna i såsen.
6) Serveras med pasta eller pressad kokt potatis och sallad.