Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Broccoli- och kesopaj

Pajdeg
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g matfett
125 g kesella, (1 % fett)
½ tsk salt

Fyllning
15 champinjoner (ca 250 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk matfett
½ purjolök, (ca 125 g)
250 g broccoli, fryst eller färsk
4 ägg
2 dl mjölk
½ tsk salt
½ tsk paprikapulver
malen svartpeppar
250 g keso
2 dl riven ost

Gör så här
1) Sätt ugnen på 225°C.
2) Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform så att den täcker botten och kanter. Nagga botten.
3) Låt pajskalet stå ca 15 minuter i kylskåpet.
4) Förgrädda skalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
5) Grovhacka svampen. Fräs svamp och pressad vitlök i matfett tills nästan all vätska kokat in
6) Fördela svampen i det förgräddade pajskalet.
7) Dela purjolöken mitt itu på längden, skölj noga och skär i strimlor.
8) Lägg purjolöken över svampen i pajskalet.
9) Fördela broccolibuketerna i pajskalet, dela med fördel buketterna om de är stora.
10) Sänk ugnsvärmen till 200°C.
11) Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Rör ner keson och riven ost.
12) Häll över ägg- ostblandningen.
13) Grädda i mitten av ugnen tills äggsmeten har stelnat, ca 35 minuter.