Potatispannkaka med smak av medelhavet
Potatispannkaka är lika gott till lunch, middag eller som en rätt på buffén. Du kan även skära pannkakan i bitar och ta med som matsäck på utflykten.
4 portioner
3 dl vetemjöl
8 dl standardmjölk
4 ägg ½ tsk salt
8 potatisar, Asterix, Princess eller Melody
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
fänkål
haricot verts
kronärtskockor
soltorkade tomater
rostade tomater
vinägrett med persilja och basilika
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman mjöl och mjölk till en slät smet. Vispa ner ett ägg i taget. Tillsätt salt.
Tärna potatisen i bitar stora som sockerbitar. Fräs potatisen i olivoljan i cirka 5 min. Tillsätt hackad lök och vitlök. Lägg potatisen och löken i en ugnsfast form och häll pannkakssmeten över.
Servera pannkakan varm med krispig topping av rostade legymer som fänkål, haricot verts, kronärtskockor, soltorkade tomater och rostade tomater i en vinägrett med persilja och basilika.