Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »1 långpanna
800- 1000 g färska eller djupfrysta hallon
7 dl vetemjöl
1½ msk bakpulver
3 dl socker
2 msk äkta vaniljsocker
150 g smör
3 dl mjölk
3 ägg
Garnering
1-2 dl pärlsocker
Till servering
Lättvispad mellangrädde (alt blanda 5 dl mild nat yoghurt blandas med 2 msk florsocker och 2 tsk vaniljsocker till 10 port)
Gör så här
1) Förvärm ugnen till 175˚C. Smöra och bröa långpannan.
2) Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
3) Tillsätt smöret skuret i bitar och finfördela i mjölblandningen.
4) Blanda i mjölk och ägg. Arbeta snabbt ihop smeten.
5) Häll smeten i en långpanna. Strö hallonen över kakan. Strö pärlsocker över.
6) Grädda i 25-30 minuter
7) Låt svalna och servera kakan med lättvispad mellangrädde eller blanda mild naturell yoghurt eller gräddfil med florsocker och vaniljsocker.
Tips!
Kakan blir väldigt god med blåbär eller röda vinbär. Kakan kan även varieras med äpple + 1,5 msk kardemumma eller päron + 1,5 msk ingefära.