Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


En buffé passar alla

Är det inte en underbar känsla när vårterminen slutar och man har hela sommarlovet framför sig? Alla skolavslutningar är värda och fira. Låt barnen önska sin favoriträtt och gör något extra festligt av skolavslutningen eller studenten.

Över huvud taget är våren är festernas tid. Student, dop, bröllop och konfirmationeran avlöser varandra, och med dem kommer också alla fantastiska buffér. Hungrig.nu vill gärna tipsa om lättlagade smårätter som passar att komplettera festen med – enkelt och gott!

En buffé ska stå uppdukad hela dagen för att gästerna ska kunna få en bit mat när de droppar in. Duka upp små fat och fyll på ofta, så håller sig buffén fräsch.

Det är både praktiskt och trevligt att duka upp ett dignande buffébord och låta gästerna förse sig själva. Men det kan kräva lite huvudbry att räkna ut hur mycket som ska gå åt.

Generellt brukar man räkna 125 g kallskuret eller varmt kött som en portion. Serveras en buffé med flera rätter, räkna med 50 g kött av var sort.

Tillbehören bör vara mellan 250-350 g per person. Portionernas storlek är beroende av om gästerna är män eller kvinnor, storätare eller små barn.

Läs om säker och fräsch buffémat


Ett litet urval av recept på bra buffémat från vår Receptbank:

Färskosttårta med örter, palsternacka och kallskuret l Rostbiff med vinbärsmarinad Gräddfilsåser l Aprikosmarinerade kycklingspett med paprika- och mangosås Färskpotatissallad med vitlök- och ruccoladressing | Somring potatissallad | Pastasallad med kyckling | Vårgrön paj | Pastasallad med kyckling till buffé |Basilikamarinerad rostbiff

 

 

Artikelns sökord
Skolavslutning, Buffé, Lättlagade smårätter