Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »En härligt, krämig soppa som har purjolök och broccoli som huvud ingredienser. Lite annorlunda än andra grönsakssoppor, eftersom den även innehåller pasta. Antingen använder du okokt pasta som får koka med i soppan, eller pasta som blivit över från någon tidigare måltid.
2 små purjolökar eller en stor, ca 150 g
1 msk flytande matfett
1 liter vatten
2 grönstärningar el 3 msk konc fond
1 dl makaroner (okokta)
250 g broccoli
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar
Tillbehör
Bröd
Efterrätt
Äppelkräm
Gör så här
Dela purjolökarna mitt itu på längden, skölj noga. Skär i tunna strimlor. Fräs purjolöken i matfett på svag värme i en kastrull några min. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka upp.
Lägg i makaroner och låt koka i ca 5 min. Skölj och skär broccolin i små bitar. Lägg ner den i soppan och koka ytterligare 5 min (om broccolin är förvälld och djupfryst behöver den bara koka i 2-3 min). Häll i matlagningsgrädde och smaka av soppan med salt och peppar.