Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Björnbärskaka med mandel, 8 bitar

Björnbär och mandel är en jättegod kombination. Och enklare än så här kan det knappast bli!

150 g mandelmassa
5 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4-5 dl björnbär
1/2 dl pärlsocker
75 g kallt smör

Till servering:
vaniljsås eller vaniljglass

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stor form, 26-28 centimeter i diameter.

Riv mandelmassan grovt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner mandelmassa och mjöl i smeten.

Häll smeten i formen, strö över bären och tryck ner dem lite. Strö över pärlsockret.

Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel. Täck kakan med smörskivorna.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad. Om kakan verkar bli för mörk, täck med aluminiumfolie.