Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!
Detaljerad sökning »Björnbär och mandel är en jättegod kombination. Och enklare än så här kan det knappast bli!
150 g mandelmassa
5 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
4-5 dl björnbär
1/2 dl pärlsocker
75 g kallt smör
Till servering:
vaniljsås eller vaniljglass
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en stor form, 26-28 centimeter i diameter.
Riv mandelmassan grovt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ner mandelmassa och mjöl i smeten.
Häll smeten i formen, strö över bären och tryck ner dem lite. Strö över pärlsockret.
Hyvla det kylskåpskalla smöret med en osthyvel. Täck kakan med smörskivorna.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 1 timme. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad. Om kakan verkar bli för mörk, täck med aluminiumfolie.